Yvonne Bakker

Mijn naam is Yvonne Bakker en ik ben de oprichtster van Make It Easy (1994). Tijdens mijn opleiding ‘auriculo’ vond één van mijn docenten dat ik eindelijk maar eens moest stoppen met roken. Zo is het allemaal begonnen… Hij zette een paar kleine naaldjes bij mij in het oor en mijn jarenlange, zware rookverslaving was voorgoed verleden tijd.

Yvonne Bakker Make it Easy

Omdat ik ongeveer gelijktijdig in de overgang kwam en het daardoor iets minder makkelijk was om op gewicht te blijven besloot ik dat gewicht verliezen op deze manier ook moest lukken. Van jongs af aan was ik verslaafd aan snoep, maar ik besefte dat dit net als het roken niet alleen een lichamelijke verslaving was. Ik zou anders moeten gaan denken. In de jaren tachtig was ik al in aanraking gekomen met Neuro Linguistich Programmeren (NLP) en ik kwam er toen al achter dat het een andere manier van denken was die ik al voor veel dingen in de praktijk bracht.

Begin jaren negentig heb ik me daar verder in bekwaamd en trainingen uitgeschreven voor onze inmiddels zeer succesvolle ‘Moeiteloos Stoppen met Roken’– en ‘Afvallen zonder Lijnen’-behandelingen in combinatie met auriculotherapie (Europese oorschelpacupunctuur).

Make It Easy, dát is makkelijk!

Bij Make It Easy pakken wij dus niet alleen het lichaam maar ook de geest aan. Het bleek een gouden formule…Steeds meer mensen komen erachter dat ze op een makkelijke manier van hun rookverslaving of overtollige kilo’s kunnen komen. De vele gemotiveerde en dankbare cursisten en bekwame, sociale en hardwerkende collega’s maken mijn werk iedere dag tot een feest! Ik hoop nog vele cursisten in de toekomst te helpen met behulp van auriculotherapie. Graag tot ziens in één van onze praktijken: Make It Easy, dát is makkelijk!