Bij diabetes type 2 en overgewicht is vaak het advies van de arts om een paar kilo af te vallen. Maar waarom is dat eigenlijk?

Diabetes type 2 ontstaat doordat lichaamscellen ongevoeliger worden voor insuline. Dit heet insulineresistentie. Door deze resistentie worden er minder suikers opgenomen en verwerkt in het lichaam. Hierdoor stijgt de suikerwaarde in het bloed, en dat veroorzaakt verschillende directe en indirecte klachten.

Afvallen bij overgewicht en diabetes type 2 is zinvol omdat minder overgewicht zorgt voor een betere insulinegevoeligheid. Een betere insulinegevoeligheid zorgt ervoor dat suikers beter kunnen worden opgenomen en verwerkt in het lichaam, wat resulteert in lagere suikerwaarden in het bloed.
5% tot 15% van het totale gewicht verliezen kan al een verbetering opleveren ten opzichte van de bloedsuikerwaarden en de insulinegevoeligheid van de cellen.


Auriculotherapie

Bij Make it Easy geven we je een steuntje in de rug bij het afvallen door auriculotherapie toe te passen. Auriculotherapie is een vorm van acupunctuur waarbij in het oor puntjes van chirurgisch staal worden geplaatst. Auriculotherapie werkt nog directer dan acupunctuur omdat er gebruik wordt gemaakt van de uiteinden van de zenuwbanen, waarbij bij acupunctuur gebruik wordt gemaakt van de meridianen (aftakkingen). De auriculo puntjes zorgen ervoor dat de behoefte aan zoetigheid en overmatig eten afneemt (je hebt sneller een verzadigd en vol gevoel).

Meer weten?
Lees meer over de Make it Easy methode of woon vrijblijvend en kosteloos een presentatie bij op een van onze locaties. Je kunt je hier aanmelden of bel 0174-213202.