Regelmatig krijgen wij de vraag of je met de behandeling ‘Afvallen zonder Lijnen’ ook afvalt als je een traag werkende schildklier, hypothyreoïdie, hebt. Na twintig jaar ervaring met de behandeling kunnen we zeggen dat de combinatie trage schildklier en auriculotherapie zeker werkt. Inmiddels hebben we veel cliënten behandeld met een traag werkende schildklier, en ondanks dat het afvalproces wat minder snel kan gaan valt men zeker in gewicht af. Het gebruik van medicijnen vormt hierbij geen problemen.

trage schildklier afvallen

Je schildklier bevindt zich laag onder in je hals. Het ligt als een soort vlinder om je luchtpijp heen, onder je strottenhoofd.

Diagnose trage schildklier
De verschijnselen die bij een trage schildklier horen zijn nogal vaag en kunnen op allerlei ziektes duiden. Vermoed je dat je problemen hebt met je schildklier hebt? Ga dan altijd even langs de huisarts. Vaak kan met een eenvoudige bloedtest door artsen snel worden vastgesteld of dat zo is. Er zijn veel verschillende oorzaken van een te traag werkende schildklier. Om een juiste behandeling te kunnen starten is het belangrijk dat de bron van de schildklier problemen wordt achterhaald.

Behandeling
Een slecht werkende schildklier kan zorgen voor verschillende gezondheidsproblemen. Maar als de diagnose gesteld is, is de aandoening gelukkig erg goed te behandelen! De soort behandeling van een langzame schildklier of tekort aan schildklierhormonen is echter sterk afhankelijk van de achterliggende oorzaak.